2024. május 17. - Paszkál

Nem jött be: csak kilépett, nem lemondott

Továbbra is a Heves Megyei Közgyűlés tagja marad Ambrus Zoltán, a Fidesz egykori képviselője - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek csütörtök délután a Heves Megyei Területi Választási Bizottság munkatársa.
2007. március 1. csütörtök 19:42 - Hírextra
Dr. Zám István elmondta: a választási bizottság elsőfokon elutasította a Fidesz kérelmét, hogy vonják vissza a mandátumot a politikustól. Az önkormányzati képviselők lemondását ugyanis törvény szabályozza.

Ennek értelmében csak akkor mondhat le egy képviselő, ha ezt nyilvánosan szóban vagy írásban bejelenti a közgyűlésen, és ezt hivatalosan is jegyzőkönyvbe veszik. Mivel ez nem történt meg, a politikus továbbra is rendelkezik mandátummal, ugyanis a pártból való kilépés nem helyettesíti a törvény szerinti lemondást.

A döntés még nem jogerős. A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz, majd pedig a Legfelsőbb Bírósághoz is fordulhat majd jogorvoslatért - tette hozzá a Heves Megyei Területi Választási Bizottság munkatársa.

A Fidesz korábban arra hivatkozva fordult a választási bizottsághoz, hogy Ambrus Zoltán az általa aláírt belső frakciószabályzat értelmében a frakcióból való kilépésével lemondott mandátumáról. A Fidesz szerint Ambrus Zoltán így érvénytelenül szavazott a közgyűlésben, amely végül szocialista elnököt választott.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását