2024. május 12. - Pongrác

Két szoci képviselő is nemmel szavazott

Két szocialista képviselő, Baja Ferenc és Deák Istvánné nemmel szavazott míg a szintén MSZP-s Warvasovszky Tihamér tartózkodott a gyes időtartamát két évre csökkentő szavazás során, hétfőn a parlamentben.
2009. május 25. hétfő 21:43 - HírExtra
Szintén tartózkodott a független Gyenesei István és Lengyel Zoltán.A törvénymódosítást 199 igen, 164 nem szavazattal és 3 tartózkodással fogadta el a parlament. A javaslatra a szocialista és a szabad demokrata képviselők mellett a független Császár Antal szavazott igennel, és a Fidesz-KDNP-n kívül 9 független képviselő utasította el.

Az elfogadott törvénymódosítás szerint a 2010. május elseje után születő gyerekek esetében két évre csökken a gyermekgondozási segély (gyes) időtartama, és a jelenlegi 180 helyett 365 nap biztosítási idő kell a gyermekgondozási díjhoz (gyed), valamint a 24 hétig járó terhességi-gyermekágyi segélyhez (tgyás). A módosítás azt is tartalmazza, hogy jövőre nem emelkedik a családi pótlék összege.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását