2024. április 16. - Csongor

29 rendezvény a Trianon alkalmából

A fővárosban eddig 29 rendezvényt jelentettek be péntekre és szombatra több szervezet és magánszemélyek; a trianoni megemlékezések mellett kulturális és sportesemények biztosítására készül a Budapesti Rendőr-főkapitányság - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel; már az esti óráktól korlátozásokat vezetnek be.
2010. június 3. csütörtök 16:57 - HírExtra
A rendőrség közleménye szerint a Parlamentben tartott trianoni emlékülés után a képviselők ünnepi szentmisén vesznek részt a Szent István-bazilikában.

A hétvégére a Hősök Tere versenypályává alakul, itt tartják a szervezők a Nemzeti Vágtát, valamint a Városligetben az úgynevezett Egészség Liget rendezvényt, továbbá felvonulás is lesz a mellrák elleni küzdelem jegyében.

A BRFK azt közölte: felkészültek a rendezvények biztosítására, ami elsősorban a közlekedésrendészeti állomány számára jelent többletfeladatokat. A hétvégén Budapesten közlekedőknek és itt élőknek lezárásokra és egyéb forgalomkorlátozási intézkedésekre kell felkészülniük. A parkolási tilalmak a nagy rendezvények környékét érintik, így különösen a belvárosban a Kossuth tér és a bazilika környékét, valamint a Városligetben az Ötvenhatosok terét, a Hősök terét és az Andrássy utat.

A trianoni emléknap zavartalan lebonyolításáért már csütörtök este nyolc órától tilos járművel megállni a Kossuth téren a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolóban, az Alkotmány utca páratlan oldalán, a Bajcsy-Zsilinszky úton az Andrássy út és az Arany János utca között, továbbá a Szent István téren a parkolóban.

A Nemzeti Vágta miatt az Olof Palme sétányon, a Felvonulási téren, és ezek környékén kell forgalomkorlátozásokra, lezárásokra számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását