2024. április 30. - Katalin, Kitti

"Tudni kell megbecsülni a baloldal erényeit"

A baloldal legyen új iránya Európának, tudni kell megbecsülni a baloldal erényeit, éppen ezért az európai parlamenti (EP) választáson az MSZP minél nagyobb részvételre, és a baloldal támogatására buzdít - mondta Gurmai Zita.
2009. május 24. vasárnap 16:00 - HírExtra
A konzervatív Európa válságot hozott, mi, baloldaliak készen állunk egy olyan szociális tervvel, amely alapján az ország, Európa fejlődni tud - mondta a politikus.

"Elég volt!" - ez a legnagyobb magyarországi ellenzéki párt szlogenje. Vajon miből volt elég nekik? Az unióból, vagy elég volt számukra a konzervatívok vezette európai parlamentből? - tette fel a kérdést Gurmai Zita.

Igen elég volt, elég volt abból, hogy átverjék az embereket, elég volt abból, hogy nincsen program - utalt kimondatlanul is a Fideszre, hozzátéve: "nekünk van programunk!"
Egy olyan pénzügyi tervet tettünk le az asztalra, amely világosan megfogalmazza, mire van szükség a jelenlegi válság kezeléséhez - mondta mintegy száz fős hallgatósága előtt a miskolci Szinva-teraszon.

Ebben az országban építkezés van, "és most már csak az hiányzik, hogy az ország összefogjon, Magyarország a magyaroké, és nem a Fideszé" - hangoztatta Gurmai Zita.
Vissza kell adni a baloldal hitét az országban, "mert van baloldal, van értékrendünk, és vannak példaképeink, és merjük őket vállalni", Európa, egy szociális Európa "csakis a magyar baloldallal lehetséges" - közölte a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását