2024. május 19. - Ivó, Milán

Nyilvánosak lesznek az IMF megállapodások

Semmiféle titkos tárgyalás nincs, minden dokumentum, amely az IMF-fel kapcsolatban született, nyilvános, vagy később az lesz - mondta Pichler Ferenc, a PM sajtófőnöke.
2009. május 23. szombat 07:04 - HírExtra
Szijjártó Péter ezt az állítását azzal támasztotta alá, hogy elmondta: amikor Oszkó Péter pénzügyminiszter a hét elején a parlamenti pártok frakcióvezetőinek tartott tájékoztatót, Varga Mihály, a Fidesz gazdasági kabinetvezetője belepillanthatott az IMF-hitelszerződés módosításának angol nyelvű tervezetébe. Ebből pedig az derült ki, hogy a kormány mintegy 600 milliárdot szán egy újabb bankmentőcsomagra.

A Fidesz elutasítja azt paktumot, amelyet az MSZP a bankokkal kötött: "kikérjük magunknak, hogy a milliárdosok összefognak az emberekkel szemben" - fogalmazott ennek kapcsán a párt szóvivője, utalva arra, hogy az előző bankmentőcsomag kapcsán érdemi ellenvetéssel nem éltek, mert az a magyar bankok megsegítését szolgálta, szerinte viszont ezek a magyar bankok már "jól vannak", "állnak a lábukon".

Innentől kezdve semmilyen szükség nincsen bankmentőcsomagokra, főleg úgy, hogy a bankok jelenleg alig hiteleznek a piacon, s szinte csak betétgyűjtés zajlik - tette hozzá.

Minden dokumentum, amely az IMF-fel kapcsolatban született, nyilvános, vagy az lesz - hangsúlyozta Szijjártó Péter szavaira reagálva Pichler Ferenc, a PM sajtófőnöke, hozzátéve: azt a dokumentumot, amelyről Varga Mihály beszélhetett, hamarosan mindenki elolvashatja a Pénzügyminisztérium honlapján. Erre akkor kerülhet sor, amikor a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatósága június elején meghozza a döntését. Egyébként pedig semmiféle újabb banktámogatásra nincs szükség - mondta Pichler Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását