2024. május 6. - Ivett, Frida

Lamperth szegénységi bizonyítványa

A Fidesz szerint Lamperth Mónika saját magáról állított ki szegénységi bizonyítványt azzal, hogy három év után ismerte fel, hogy az őszödi beszédnél valakinek fel kellett volna állnia.
2009. május 22. péntek 16:39 - HírExtra
Lamperth Mónika szocialista elnökhelyettes a Népszabadságnak adott interjújában beszélt arról, hogy Balatonőszöd megrázó volt és "ott romlott el minden". A szocialista politikus úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc beszédekor legalább egy embernek fel kellett volna állnia, de ezt senki, ő sem tette meg.

"Mert meglehet, hogy mindaz, amit Gyurcsány ott mondott, igaz volt, akkor azért, ha pedig nem volt igaz, akkor pedig azért kellett volna legalább egy embernek fölállnia, hogy eddig és ne tovább, mi ezzel így nem voltunk tisztában, mi becsülettel dolgoztunk, végrehajtottunk mindent, amit kért, a száz lépésektől kezdve bármit, mert hittünk benne, és velünk nem lehet így beszélni. Legalább egy embernek föl kellett volna állnia. Én is lehettem volna az. De nem állt föl senki sem, én sem" - mondta Lamperth Mónika a napilapnak.

Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy reagált: "Köszönjünk szépen Lamperth Mónika időben jött felismerését, ez politikai zsenialitásának egy egészen komoly szimptómája".

A Fidesz elnöki kabinetvezetője szerint "aki három év után felismeri, hogy az újkori magyar politikatörténet legnagyobb hazugságbeszédénél fel kellett volna állnia, és az három év alatt így megérlelődik benne, az saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt."

Úgy vélte, Lamperth Mónika is világosan látja, hogy a szocialista párt most már nem tudja megúszni, hogy sorsa az emberek kezébe kerüljön. Az emberek világos ítéletet fognak mondani, és ezen az ítéleten nem fog változtatni az, hogy ha valaki három év után jön rá arra, hogy valamit elrontott - jegyezte meg Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását