2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: Egyre nehezebb

Az egészségügyi kormányzat eddig egyetlen olyan döntést sem hozott, ami a mentők számára pozitívumokkal járt volna - mondta a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, azt követően, hogy nyilvánosságra került: jövő héttől Békés és Vas megyék
2008. január 11. péntek 18:17 - Hírextra

"Eddig az egészségügyi kormányzat egyetlen olyan döntést nem hozott, amióta regnál, amely a mentők számára pozitívumokkal járt volna" - fogalmazott Szijjártó Péter, majd hozzátette: a mentők működése egyre nehezebb, a betegek egyre nehezebben jutnak el a kórházakba, azokba az egészségügyi intézményekbe, ahol meggyógyítják őket.

Úgy vélte, mindez azért van így, mert alkalmatlan az egészségügyi kormányzat. Ez az alkalmatlanság az egészségügy valamennyi területén bebizonyosodott - közölte.

Szijjártó Péter elmondta: véleményük szerint a döntéshozatalnak az az útja, amit az egészségügyi tárca követ, nem fogadható el, hiszen előbb hozzák meg a döntéseket - megfelelő előkészítés nélkül -, majd utána próbálják orvosolni a felmerülő gondokat.

"Nagy volumenű, komoly következményekkel járó esetekben a tökéletes alkalmatlanság mintaképe, amit az egészségügyi minisztérium csinál" - fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: ugyanez várható az egészségbiztosítás privatizációja kapcsán is. Úgy vélte, a rendszer elindulását követően e téren is toldozgatás-foltozgatás várható.

Körösi László, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője Horváth Ágnes egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján azt mondta: jövő héttől Békés megyében kilenc, Vas megyében pedig hét plusz autó áll szolgálatba.

Bíró Ferenc, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke szintén a sajtótájékoztatón közölte: az első napok problémáinak nagy része megoldódni látszik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását