2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MDF rosszabbul áll a fővárosban?

A jövő hét keddjére várhatóan mind a tizenhat MDF-es Pest megyei egyéni képviselőjelölt leadja a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt, vagyis a párt a régióban jobban áll, mint a fővárosban - közölte az MTI-vel kedden az MDF megyei elnöke.
2010. március 9. kedd 19:13 - HírExtra
Dragon Pál elmondta, hogy eddig öt választókörzet - az ürömi, a szentendrei, a gödöllői, a ceglédi és az aszódi - jelöltje adta le a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt, így ők most besegítenek a többieknek.

"Akár két szelvényért is kimegyünk, hogy ne sértsük meg a nekünk bizalmat szavazókat” - mondta Dragon Pál. Szinte biztosra veszi, hogy mind a tizenhat megyei választókörzetben lehet majd MDF-es egyéni jelöltre voksolni. Az ajánlószelvények gyűjtésében jobb a helyzet, mint a fővárosban - magyarázta -, köszönhetően a jelöltek nagyobb helyi ismertségének. A politikus azt mondta: az összes megyében van remény a listaállításra, így az MDF valószínűleg országos listát is állíthat.

Hozzáfűzte: noha az elemzők kizárják a fórumosok parlamentbe jutását, szerinte ott lesznek a törvényhozásban. Magyarázatképpen hozzátette: "2006-ban sem hitte senki, hogy bejutunk, mégis sikerült, pedig akkor még nem volt Bokros Lajosunk.”

A megyei elnök az ajánlószelvényekért folyó versenyfutásra visszatérve éles kritikával illette a Fideszt, mondván: nem helyénvaló, hogy egyetlen párt akarja letarolni az összes körzetet, kihasználva temérdek aktivistáját. Ez a mentalitás - mint mondta - tulajdonképpen a többpártrendszer tönkretételére, illetve arra irányul, hogy még az indulás esélyétől is megfosszák a kisebbeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását