2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ibolya, EP és a "nemzeti huszonkettő"

A soron következő európai parlamenti választás nem a hatalomról, nem a hatalomgyakorlásról és nem a pártpolitikáról szól, hanem arról a huszonkét képviselőről, "nemzeti huszonkettőről", akik Magyarországot fogják képviselni az Európai Parlamentben.
2009. május 22. péntek 15:18 - HírExtra
A 22 képviselő hitelességén, tudásán, szakmaiságán és képességein múlik, hogy vissza tudjuk-e szerezni azt a hitelességet, amit az elmúlt években elveszítettünk - mondta.

Hozzátette: ez a választás most a magyarok európai érdekérvényesítő képességéről szól. Ezért javasolta az MDF a többi pártnak is, hogy szakítva a korábbi gyakorlattal, ne saját politikusaikat juttassák az Európai Parlamentbe, hanem olyan személyeket, akiknek hitelessége és szakértelme megkérdőjelezhetetlen - mondta a pártelnök.

"Ezért javasoltunk Bokros Lajos személyében olyan embert az MDF listavezetőjének, akinek szakértelme és hitelessége, nemzetközi elismertsége megkérdőjelezhetetlen" - mondta.

Szavai szerint a következő évek Európában és benne Magyarországon is a versenyképesség javításáról, a munkahelyek megtartásáról és a gazdasági fellendülés lehetőségének megteremtéséről szólnak majd.

"Ezért javasoltunk olyan szakembert listavezetőnek, aki ezeken a területeken nemcsak elméleti, de gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkezik, és akinek tanácsait követve, egyebek között például Szlovákia is komoly eredményeket ért el gazdaságának fellendítésében és versenyképességének növelésében" - mondta Dávid Ibolya.

A lista második helyén álló Habsburg Györgyről szólva az MDF elnöke úgy fogalmazott: ő egy olyan személy, aki rendkívül nagy nemzetközi elismertséggel és érdekérvényesítő képességgel rendelkezik.

"Ő ugyanúgy otthon van Madridban, Bécsben, Bajorországban és Horvátországban, mint Budapesten" - mondta.Dávid Ibolya kiemelte: az Európai Parlament egészen másként működik mint a magyar Országgyűlés, ott ügyek mentén kell alkalmi többséget kialakítani, a magyar érdekek érvényesítésénél pedig hallatlanul nagy jelentőséggel bírhat Habsburg György személye, kapcsolatrendszere, és jó értelemben vett lobbizása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását