2024. április 29. - Péter

Adókalkulátor készülhet

Készítsen mindenki számára érthető adókalkulátort a kormány, és azt tegye hozzáférhetővé az interneten, a lapokban vagy kis kártyákon - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Herczog Edit szocialista párti európai parlamenti képviselő.
2009. május 22. péntek 11:45 - HírExtra
A politikus - támogatva a kormány lépéseit - arról beszélt, "szocialista megoldás", hogy tízből kilenc embernek kevesebb adót kell majd fizetnie, és megadóztatják a harmincmillió forintnál értékesebb ingatlanokat, valamint a luxus vagyontárgyakat.

"A Magyar Szocialista Párt azokat szeretné képviselni, akik tisztességes úton keresik meg a saját jövedelmüket, és szeretnénk minél kisebb kapukat hagyni azoknak, akik lubickolnak Magyarországon belül a szürke- és feketegazdaság nyújtotta adóparadicsomban. Minden olyan lépést, ami ez irányba hat, támogatni fogunk" - jelentette ki.

Lényegesnek nevezve a külföldi adómegkerülési lehetőségek elleni fellépést, ezen belül az adóparadicsomokból harmadik államba való átutalások megadóztatását.

Támogatandónak nevezte, hogy ezen a körön belül a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a válság miatt munkanélkülivé válók valamilyen kedvezményt kapjanak. Hozzátette: fontos, hogy ne mondják meg, ki mire költse azt a több mint egyhavi fizetést, ami az adómódosítások után évente pluszként a zsebében marad.

"Azt látjuk, hogy a nemzetközi szervezetek, az Európai Központi Bank és az IMF üdvözlik azokat a változásokat, amelyek Magyarországon végbementek"- jegyezte meg a politikus, hozzátéve: "a nemzetközi piacokon Magyarország hírneve javul", a nemzeti valuta pedig stabilizálódik.

"A szocialista szavazótábor felemelheti a fejét, vállalhatja ezeknek a döntéseknek az irányát, a lényegét" - tette hozzá, megjegyezve: rövid távon a Fidesz ezen intézkedések egyetlen vesztese, amelynek jóslatai nem váltak be.

Egyben arra kérte az ellenzéki párt képviselőit, hogy "ne a kákán keressék a csomót, főleg ne exportálják a belpolitikát, kockáztatva ezzel azt a törékeny egyensúlyt, ami kialakulni látszik, hanem járuljanak hozzá ahhoz, hogy a Magyarországon élők bére, munkából származó jövedelme ne veszítsen az értékéből" az euróárfolyam emelkedése miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását