2024. május 18. - Erik, Alexandra

Öngyújtogatás Tatárszentgyörgyön?

Május végére érkezhet meg a rendőrséghez az a vegyész szakvélemény, melynek birtokában a nyomozók közelebb juthatnak az április 7-i tatárszentgyörgyi gyújtogatás kapcsán feltett kérdés megválaszolásához: öngyújtogatásról, vagy külső elkövető cselekményéről lehet szó.
2009. május 19. kedd 16:16 - HírExtra
Papp Péter elmondta: a Bűnügyi Szakértői Intézet vegyésze még vizsgálja a tatárszentgyörgyi cigány önkormányzat elnökhelyettesének, Horváth Lídiának kiégett házában talált flakonokat. Nemcsak arra kíváncsi: pontosan mi volt bennük, hanem arra is, hogy kinek a kezében lehettek ezek az égésgyorsítót tartalmazó flakonok. Azért nagyon fontos a körülmények tisztázása, mert a ház tulajdonosa következetesen tagadja, hogy ő maga gyújtotta volna fel a saját házát.

A bűnügyi igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy miután a tűz felfedezésekor az összes nyílászáró zárva volt, nehéz elképzelni, hogy valaki kívülről, nyom nélkül jutott be a lakásba, majd a gyúlékony anyag szétlocsolását követően hasonlóképpen távozott. A rendőrség levélben kérte a biztosítót: vizsgálják felül, hogy a tűzben megsérült házra korábban kötött biztosításban rögzített magas összegek helytállóak-e, vagy sem. A biztosító semmiképpen sem tesz kártérítési lépéseket a rendőrségi nyomozás eredményét tartalmazó határozat kézhez vételéig.

Április 7-én hajnalban tűz keletkezett a tatárszentgyörgyi cigány önkormányzat elnökhelyettesének és férjének házában. A tulajdonosok bosszúra gyanakszanak, ám az ismeretlen tettes ellen indított nyomozás során felmerült az öngyújtogatás gyanúja is. A rendelkezésre álló iratok szerint a ház tulajdonosai tavaly ősszel az épületre 20 milliós, az ingóságokra 4,65 milliós, a melléképületre 4 milliós biztosítást kötöttek. A nyomozás során kiderült az is, hogy korábban hitelt vettek fel az örkényi takarékszövetkezettől, melynek törlesztő részleteit egy ideje már nem tudták fizetni. A tartozás miatt április 20-án Ráckevén nyílt árverésre került volna sor, de közbeszólt a tűzeset.

A rendőrség elsődleges szakvéleménye szerint a tűz miatt keletkezett kár 2,5–3 millió forint között mozoghat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását