2024. május 25. - Orbán

Fidesz: Nem tettek semmit a lakótelepen élőkért

A 2006-2010-es ciklust "kibekkelte" a kormány, gyakorlatilag semmit nem tett a lakótelepen élők érdekében - mondta budapesti sajtótájékoztatóján László Tamás (Fidesz), az önkormányzati miniszter keddi közlésére reagálva, amely szerint újabb tizenötmilliárd forint jut a panelprogramra.
2009. május 19. kedd 16:11 - HírExtra
László Tamás szerint a mostani pályázatokból a lakóközösségek, társasházak, lakásszövetkezetek legkorábban 2011-12-ben juthatnak pénzhez.

Durván fogalmazva "az MSZP-SZDSZ-kormány cserbenhagyásos gázolásban részesítette a lakótelepen élő százezreket" - vélekedett a Fidesz szakpolitikusa.

A panelprogrammal kapcsolatban kifejtette: a 2006-ban indult pályázat volt az utolsó, amelyet lezártak, a rá következő évben pedig - amikor 50 százalékkal növekedtek a távhődíjak - ki sem írtak pályázatot. A 2008 januárjában kiírt pályázatok elbírálása pedig még folyik, és azt ígérik, hogy a hátralévőket még ebben a félévben lezárják - tette hozzá.

Arra a kérdésre azonban - folytatta -, hogy új pályázatot mikor írnak ki, Varga Zoltán önkormányzati miniszter nem is tudott választ adni.

László Tamás úgy látja, a lakótelepek olyan energetikai helyzetben vannak, ami egy folyamatos, ütemes, kiszámítható pályázati rendszert igényelt volna.

A panelekben élők helyzetéről szólva az ellenzéki országgyűlési képviselő kifejtette: 2003 óta a gáz- és távhődíjak 3,2-szeresére emelkedtek, és idén télen nem volt ritka a 30-40 ezer forintos távhőszámla sem. "Az energiabomba felrobbant, a szociális bomba pedig ketyeg" - fogalmazott. Véleménye szerint a kormány minden eddiginél súlyosabb megszorító csomagot zúdít a magyar társadalomra, különös mértékben a lakótelepen élőkre.

Arra a kérdésre, hogy ha 2010-ben nyer a Fidesz, kiírnak-e jövőre újabb pályázatokat, László Tamás úgy válaszolt: "egészen biztosan kiírunk" a mostaninál sokkal megalapozottabb és minőségibb pályázatokat.

Az önkormányzati tárca vezetője a keddi kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy újabb tizenötmilliárd forint jut a panelprogramra. Varga Zoltán nagy jelentőségűnek nevezte, hogy a válságkezelés mellett a kormány úgy döntött, folytatja a panelprogramot.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly február 1-jén hirdette meg az előző kormány a panelprogramot és szeptember végéig rekordszámú pályázat érkezett be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását