2024. április 30. - Katalin, Kitti

MSZP: "a sötétség serege" fogja kormányozni az országot

Az MSZP szerint a Fidesz programjának körvonalai: hatalom a hatalomért, erő, bosszú az embereken, listázás, de ennek megvalósítását a szocialisták megakadályozzák - mondta Vadai Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. május 17. vasárnap 15:42 - HírExtra
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kétharmados választási győzelmet jósolt, és azt is közölte, élni fognak ezzel a hatalommal - idézte fel a kormánypárti képviselő az ellenzéki pártelnök korábbi nyilatkozatát.
    
Vadai Ágnes hangsúlyozta: most a szocialisták vannak kormányon, és mindent megtesznek azért, hogy megóvják az embereket a Fidesz "cinikus és erőszakos" programjától és szövetségesétől, a Jobbiktól. 
    
"Mi erősek vagyunk és küzdeni fogunk azért, hogy a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka ezzel a programmal soha ne kormányozhasson Magyarországon" - mondta a szocialista politikus.
    
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton a Polgári Szociális Bázis rendezvényén többek között arról beszélt: ha a következő országgyűlési választásokon a Fidesz kétharmados többséget kap a parlamentben, akkor élni fog ezzel a lehetőséggel, hogy ezáltal megerősítse a demokráciát. Elmondta, a baloldalon "prüszkölnek" attól a gondolattól, hogy a jobboldalnak úgymond túl nagy felhatalmazása lesz a következő parlamentben. Mint mondta, a baloldalon egyrészt az elszámoltatástól tartanak, másrészt kérdés számukra az "esetleges alkotmánymódosítás problémája", az, hogy ha olyan többsége lesz a Fidesznek, mit fog tenni.
    
Vadai Ágnes szerint a Fidesz elnökének soha nem volt fontos a parlament és a parlamenti demokrácia. Utalt arra, hogy 1998 és 2002 között az Országgyűlés háromhetente ülésezett, az akkori kormánytöbbség kétéves költségvetést fogadott el és megakadályozta minden vizsgálóbizottság felállítását.
    
A szocialista politikus felelőtlen frázisnak nevezte a Fidesznek azt a bejelentését, hogy kormányra kerülése esetén megszünteti az ingtalanadót. Hiszen ha az államnak nincs bevétele, miből költ fontos kiadásokra? - tette fel a kérdést Vadai Ágnes, hangsúlyozva egyúttal, hogy azokat kívánják fokozottan adóztatni, akik ezt a többleterhet ki tudják fizetni.
    
Megjegyezte, hogy közel 30 fideszes vezetésű településen ma is kivetnek ingatlanadót, így például Budapest I., II., III., V., XII. és XXII. kerületében, valamint Debrecenben, Egerben, Hódmezővásárhelyen.
    
Vadai Ágnes szerint Orbán Viktor azért is panaszkodik, hogy bizottságok elé kellett járnia, miközben a vagyonosodását vizsgáló parlamenti bizottság munkáját saját párttársai bojkottálták, így nem tudható, hogy hatalmas villáját milyen jövedelemből szerezte négy év miniszterelnökség után.
    
"Talán azért zavarja, hogy ingatlanadót kellene fizetni a vagyonok után, mert akkor az ő vagyonának nagysága is kiderülne" - vélekedett.
    
A szocialista politikus szerint Orbán Viktor "elszámoltatásról beszél, de leginkább leszámolásra gondol (...) Jobbik-os haverjai már meg is kezdték azoknak a magántulajdonoknak a kijelölését, amelyeket majd elvesznek". 
    
Arra kérte Orbán Viktort, beszéljen a Jobbik-os szövetségeseivel, hogy ez az út nem járható. Vadai Ágnes azt kérdezte, tudja-e a pártelnök, ki adott erre a listázásra megbízást.
    
A MSZP elnökségi tagja szerint Orbán Viktort zavarják a gazdag emberek, miközben ő maga is gazdag ember, és gazdag emberek barátja vagy lekötelezettje. Vajon mit szólnak ehhez a tőkeellenességhez a Fidesz hitelezői? - kérdezte.
    
Vadai Ágnes azt is tudakolta, hogy kormányra kerülése estén mit csinálna még vissza a Fidesz. Visszabontanák az autópályákat, a csatornákat, lebontanák a Megyeri hidat, leállítanák a metróépítést, elvennék az emebrektől az egészséges ivóvizet? - sorolta kérdéseit a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

zsidesz
2009. május 18. 11:28
Szerintem jól beszél ez a buta liba.
Aki manapság a fidesszel szimpatizál,annak elmentek otthonról.
saxo
2009. május 17. 19:50
Nem kell foglalkozni ezzel a buta libával. Az abajgása kábé annyit számít, mint a lepkefing.

Esetleg ajánlom ezt gágogót is Bajnai elvtárs figyelmébe.....
Rathgo
2009. május 17. 16:50
A sötétség serege már hatalmon van, csak nem veszi észre saját fejében a sötétséget.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását