2024. április 16. - Csongor

Kevés a fogyasztóvédelmis a Fidesz szerint

A Fidesz szerint a fogyasztóvédelem területén kevés az ellenőrzéssel foglalkozó szakember, a hivatalok feladatai között párhuzamosságok vannak, amelyek nehezítik az ellenőrzéseket. Erről Koszorús László, a Fidesz szakpolitikusa beszélt csütörtökön Budapes
2007. november 22. csütörtök 17:26 - Hírextra
Ameddig csak kommunikációban erős a fogyasztóvédelem területén a kormány, addig aki a boltok polcairól élelmiszert vásárol, nem érezheti magát biztonságban - közölte az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi eseti bizottságának fideszes alelnöke.

Budai Bernadett kormányszóvivő előzőleg bejelentette: Csillagszóró hadművelet néven hét hatóság összehangolt ellenőrzést végez hat héten át a fogyasztók biztonsága érdekében, az év végi ünnepekhez kapcsolódóan. A hét szervezet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hatóság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, a Vám- és Pénzügyőrség, valamint a főállatorvos által vezetett az FVM Élelmiszerlánc-biztonsági, Állat- és Növényegészségügyi Főosztálya.

Koszorús László azt mondta, örülnek, ha karácsonykor a kormány fokozottabb ellenőrzést tart, de ma Magyarországon hiányoznak ahhoz a feltételek, hogy boltok ezreit rendszeresen lehessen ellenőrizni. Hozzátette: a fogyasztóvédelmi felügyelőségen 363 ember dolgozik, és egy szakembernek tíz város összes szolgáltatóját, élelmiszerboltját, kereskedelmi egységét ellenőriznie kell.

A képviselő szerint párhuzamosságok is vannak a rendszerben, például egy kisboltot négy hatóság ellenőriz, különböző időpontokban. A fideszes képviselő kitért arra, hogy a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott, a lakosság a Csillagszóró hadműveletről a 189-es kék számon tájékozódhat. Koszorús László kihangosított telefonon tárcsázta a számot, de menüpontok között nem volt hallható Csillagszóró hadművelettel kapcsolatos.

A Fidesz úgy látja, ha egy erős országban élünk, akkor nem fordulhatott volna elő, ami egy évvel ezelőtt, amikor több tízezer tonnányi hamisított élelmiszert találtak. Az sem fordulhatott volna elő, hogy a 2007-es költségvetés miatt több mint 1800 ellenőrzéssel foglalkozó szakembert tesznek az utcára, és azt sem, hogy nyáron dioxinnal szennyezett élelmiszerek kerültek a boltok polcaira - jegyezte meg Köteles László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását