2024. április 20. - Tivadar

Várnap Gyulán

A reneszánsz korban érezhetik magukat azok, akik szombaton ellátogatnak a gyulai Vár Napjára; a családi rendezvényen játékos feladatokat oldhatnak meg az érdeklődők, mert a kiállítótermek furfangos kihívásokat rejtenek majd - mondta el pénteken az intézmény múzeum-pedagógusa az MTI-nek.
2009. május 16. szombat 06:58 - HírExtra
Megyeri Sándorné elmondta: a vár több mint húsz terméből egy tucatban tehetik próbára a frissen megszerzett tudásukat a látogatók. Az éléstárhoz kapcsolódóan élelmiszereket kell válogatni, de a várépítés tudományát is bizonyíthatja a játékos látogató. Lesz kiállításitárgy-puzzle, a kép összerakása után meg kell keresni a mintául szolgáló tárgyat, illetve a kovácsműhelyben is dolgozni kell.

A török teremben háremhölgy várja majd a kalandorokat, de a sütödében is játékra készülnek, illetve a fizikai fáradtságot is le kell küzdeniük azoknak, akik a vár tornyába indulnak. Az egész családra szükség van tehát, a feladatok elvégzésében - tette hozzá a szervező.

Az agy- és ügyességi tornákon túl lesz lovagi párbaj, középkori vásár, sőt akár időutazás is. Aki ugyanis szeretné, visszatérhet a reneszánsz világába, magára öltheti az elődök ruháját. Így bárki lehet várúr, úrnő, bolond, apród, sőt lovag is.

A lovagi torna szünetében lehetőség lesz közel férkőzni a hősökhöz, aki már elég bátornak és persze erősnek érzi magát, felpróbálhatja a láncingeket és kardforgatásra is lesz lehetőség - ismertette Megyeri Sándorné.

Természetesen lesznek kézműves foglalkozások, köztük ékszer-, és kódexkészítés, agyagozás és egész nap reneszánsz zene kíséri a látogatókat. Befűtik a kemencét és kenyér készül, illetve a kovácsműhelyben is izzik majd a parázs.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását