2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új osztályok a kórházban

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a budapesti Nyírő Gyula Kórház, ebből az alkalomból belgyógyászati és ambuláns osztályokat avattak pénteken az intézményben.
2009. május 15. péntek 15:26 - HírExtra
Vadnai Marianna megbízott főigazgató beszédében azt mondta: a kórház megpróbált megfelelni a 2007-es átalakítási folyamatnak, amelynek részeként az intézményben megszűnt az egészségbiztosító által finanszírozott sebészeti, szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás, jelentősen csökkent a belgyógyászati, gasztroenterológiai és intenzív aktív ágyak száma, ugyanakkor nőtt a pszichiátriai és krónikus betegellátás lehetősége.

A kórházban ugyanakkor lehetőség van az egynapos ellátás igénybevételére a sebészeti és nőgyógyászati beavatkozások esetében, és megújult környezetben - a most felavatott osztályokkal - fogadja a betegeket a kardiológiai, a cukorbeteg- és a gasztroenterológiai ambulancia.

A korszerűsítést az Egészségügyi Minisztériumtól kapott 187 millió forintból valósították meg.

Székely Tamás tárcavezető köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a pszichiátriai és addiktológiai betegeket magas szinten ellátó kórház kezdetben "angyalföldi tébolyda" néven működött. Az intézmény névadója, az egykori kórházigazgató, Nyírő Gyula professzor ismerte fel, hogy a pszichiátriai betegek kezelésénél a "börtön jelleget" meg kell szüntetni, hiszen nekik is ugyanolyan ellátásban kell részesülniük, mint bármely más páciensnek, és kísérőbetegségeiket is kezelni kell.

A kórház fennállásának évfordulója alkalmából nyílt napot tartanak szombaton, amikor ingyenes szűrésekkel, tanácsadással várják az érdeklődőket, előzetes bejelentés alapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását