2024. május 18. - Erik, Alexandra

Óriási gazdasági visszaeséssel kell számolnunk?

A Fidesz szerint már látszik az MSZP-csomag első "eredménye": olyan mértékű, 6,4 százalékos a gazdasági visszaesés, amilyenre senki sem számított.
2009. május 15. péntek 16:05 - HírExtra
A fideszes gazdaságpolitikus budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP-nek sikerült mindent alulteljesítenie azzal a gazdaságpolitikával, amelyet a válság kitörése óta Magyarországon folytat. Kijelentette: 1996 óta, amióta a KSH negyedéves gazdasági adatokat közöl, nem volt ilyen mértékű visszaesés.

Varga Mihály ennek "nyilvánvaló okát" a kormány "munkahelyellenes és adóemelő" lépéseiben jelölte meg. Ezek a visszaesést, a recessziót mélyítették, a magyar gazdaságot még lejjebb taszították - fejtette ki.

Kitért arra is, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 560 ezer fölé kúszott a regisztrált munkanélküliek száma. Ez is példátlan, ilyen mértékű állás nélküli tömeg hosszú ideje nem volt az országban - közölte.

Varga Mihály szerint, aki arra koncentrál, hogy előbb egyensúly legyen, s aztán ebből növekedés, rossz úton jár. A magyar gazdaságban először növekedést ösztönző lépéseket kell tenni, hogy azután az államháztartás egyensúlya megvalósuljon. "Magyarországon csak olyan politika tud egyensúlyt teremteni, ami a növekedésre koncentrál" - összegezte.

Szólt arról is, hogy a OECD kedden publikált adatai alapján Magyarország a régió legmagasabb adóterhét viselő állama, s az adóterhek a tervezett áfa- és jövedéki adó emeléssel csak tovább nőnek majd.

Varga Mihály a kormány legújabb, ingatlanadóra vonatkozó tervezetéről kérdésre válaszolva azt mondta: senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ez csak az első lépés lenne annak általánossá tételéhez. A 30 milliós értékhatárt - amelyre a kormány jelenlegi terve vonatkozna - egyetlen apró törvénymódosítással ki lehetne venni a jogszabályból.

A Fidesz az ingatlanadót elutasítja, s azonnal eltörli, amint lehetősége lesz rá - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását