2024. június 17. - Laura, Alida

Az MDF nem bír egyedül a parkolási üggyel?

A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a budapestieket, hogy tegyenek bejelentéseket, adjanak információkat parkolási ügyekben, ezzel segítve a "parkolási botrányban a tisztánlátást"; a párt felhívását szerdán juttatta el az MTI-hez.
2009. május 13. szerda 16:52 - HírExtra
A közleményt jegyző Dávid Ibolya pártelnök felhívta a figyelmet, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) múlt heti döntésével helyt adott az MDF kezdeményezésének, így parlamenti vizsgálóbizottság vizsgálhatja a több éve húzódó parkolási botrány hátterét.

A politikus feltette a kérdést: hogyan történt a közterület hasznosításából befolyt pénzek ellenőrzése a Belvárosban, ahol a polgármester kedden bejelentette, szerződést bont a Belváros-Lipótváros Parkolásszervező és Üzemeltető Zrt.-vel miután kiderült, a társaság közpénzből 2007-től egy Ferrarit lízingelt 60 millió forintért. Mint a pártelnök írta, ez az ügy újabb fejezet a botrányban.

Az MDF azt a kérdést is feltette: a közpénzek ilyen mértékű pazarlására, az egy-két éve létező lízingszerződésre hogyhogy éppen csak most, az Ab fontos döntése után derült fény.

"A konzervatív párt szerint megdöbbentő és felháborító, hogy amíg három év alatt összesen 20 milliárd forint parkolási pénz folyt be a parkolási társaságokhoz, addig ebből az összegből csupán 8,9 milliárd vándorolt a kerületekhez, 11 milliárd forint sorsát homály fedi" - írta Dávid Ibolya, aki idézte a Parking Kft. kutatását, amely szerint a 12 ezer megkérdezett fővárosi lakos többsége a parkolási pénzek átláthatóságát hiányolja, ennek ellenére a két nagy párt évek óta "mélyen hallgat a kérdésről".

A párt a bejelentéseket a parkolas@mdf.hu levelezési címre várja, mindamellett bíziak abban, hogy az önkormányzatok és az országgyűlési képviselők is segítenek hasznos információkkal.

"A Magyar Demokrata Fórum minden tőle telhetőt megtesz, hogy a fővárosi lakosok választ kapjanak az őket foglalkoztató kérdésre" - fogalmazott a pártelnök.

Az MDF idén április végén felszólította a főváros vezetését, hogy alkosson meg egy átfogó parkolási stratégiát, és az átláthatóság érdekében hozzon létre egy egységes parkolási rendszert. Dávid Ibolya szerint a budapesti parkolásban jelenleg káosz uralkodik, mert a díjbeszedést több társaság végzi, többnyire homályos, eltérő üzletpolitikával. Ez a rendszer átláthatatlan az autósok számára, a különböző parkolási társaságokkal kötött megállapodások többsége pedig kedvezőtlen az önkormányzatok és a fővárosi lakosok számára - mondta akkor a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását