2024. május 16. - Mózes, Botond

A nép nem akar szabad fegyver-kereskedelmet

Egy közvélemény-kutatás adatai szerint az ukránok mintegy kétharmada ellene van annak, hogy a lakosság szabadon vásárolhasson gumilövedékes fegyvereket.
2009. május 13. szerda 17:23 - HírExtra
A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet és az Európai Integráció és Fejlődés Intézete által készített felmérésben a megkérdezett ukránok 65,4 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ellenzi a gumilövedékes fegyverek szabad kereskedelmét és használatát. A vizsgálatba bevontaknak csak 12,3 százaléka támogatta feltétel nélkül az ilyen fegyverek árusítását, míg kilenc százalék részben helyeselte, 10,6 százalék pedig inkább ellenezte, mint támogatta azt - közölte szerdán a podrobnosti.ua internetes ukrán hírportál. (A résztvevők 2,8 százaléka nem válaszolt.)

Arra a kérdésre, hogy romlott-e a közbiztonság a gazdasági válság 2008. szeptemberi kezdete óta, a válaszadók 38,7 százaléka azt mondta, hogy lakóhelyén nem érzékelte a bűnözés szintjének növekedését. A bűncselekmények számának valamelyes emelkedéséről a megkérdezettek 29,4 százaléka, jelentős növekedéséről 16 százaléka, valamelyes csökkenéséről 7,6 százaléka, jelentős csökkenéséről pedig 1,6 százaléka számolt be. (6,6 százalék nem adott választ.)

A vizsgálatba bevont ukránok 69,9 százaléka úgy vélte, hogy a rendőrség képes gátat szabni a bűnözés növekedésének a gazdasági válság körülményei között, míg a válaszadók 25,4 százaléka ellenkező véleményen volt.

A felmérés 2009. május 6. és 10. között készült 815 felnőtt korú személy telefonos megkérdezésével, Ukrajna egész területén.

A belügyminisztérium idén januártól szerette volna engedélyezni a gumilövedékes fegyverek szabad kereskedelmi forgalmát önvédelmi célból. Jurij Lucenko, a tárca vezetője április elején bírálta a parlamentet, amiért szerinte indokolatlanul halogatja annak a törvénytervezetnek az elfogadását, amely lehetővé tenné gumilövedékes fegyverek vásárlását minden állampolgár számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását