2024. június 1. - Tünde

Még nem tört be hazánkba az új vírus

Magyarországon továbbra sem mutatták még ki az új típusú influenzavírust - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter a kormány szerdai ülését követően.
2009. május 13. szerda 17:16 - HírExtra
A miniszter elmondta: egyetlen egy megbetegedést sem okozott még Magyarországon az új influenza. A világban ugyanakkor növekedett a kimutatott influenzások száma, 5728 esetet regisztráltak, 61 halál esetet mutattak ki, és 33 országban van jelen az új vírus.
Az egészségügyi miniszter közölte azt is, hogy hamarosan megkezdődhet a vakcina gyártása, mert a vadvírus életképes, elkezdett szaporodni.

A biztonsági intézkedésekről szólva a tárcavezető szólt arról is, hogy az infrakamerák működése óta 71 ezer embert vizsgáltak meg a Ferihegyi repülőtéren, közülük 208-nak volt magasabb a hőmérséklete, de egyikük sem volt influenzás. Önként 300-an jelentkeztek vizsgálatra, ők is egészségesek voltak. Több mint 500 olyan utast regisztráltak, akik fertőzött területről érkeztek.

Egy sajtótájékoztató nem jogforrás - reagált Székely Tamásra arra, hogy Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes elnöke és Pesti Imre fideszes országgyűlés képviselő szerdán azt mondta: négymilliárd forintot követel az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP) a Hajdú-Bihar megyei Kenézy Gyula kórház arra hivatkozva, hogy a Legfelsőbb Bíróság (LB) jogerősen törvénysértőnek mondta ki a 2007-es ágyszámleépítésről szóló miniszteri határozatot. Közölték, hogy a megyei kórház és fenntartója, a megyei közgyűlés perelni fogja a pénztárat, és ezen keresztül a magyar államot a négymilliárd forintért.

A miniszter szerint amíg nincs írásos dokumentum arról, hogy bírósághoz nem fordul a két politikus, addig ezzel az üggyel nem kíván foglalkozni. A Legfelsőbb Bíróság ítéletéből azonban csak az derül ki, hogy az az LB hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság ítéletét - hívta fel a figyelmet.

Az egészségügyi miniszter szerint így előállt a per előtti helyzet, azaz van egy egészségügyi miniszteri határozat, amely alapján megkötötte a szerződést a debreceni kórház és az OEP. Az LB határozatában viszont nincs utalás új eljárás lefolytatására, sem arra, hogy más ágyszámot kellene megállapítani, de még arra sem, hogy az alperest terhelő perköltségen kívül mást is fizetni kellene - közölte.

"Úgy látszik, ma Magyarországon minden kórház négymilliárd forintot szeretne az OEP-től kérni, mert Békéscsabán is ennyit akartak kérni" - fogalmazott Székely Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. május 13. 17:53
Igaz a virus eltunt,mi meg most varjuk!:))))))
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását