2024. április 27. - Zita

Demszky most nem akadékoskodik

A főpolgármester támogatja a Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom által szervezett hétvégi nagygyűlést, amelyet a két szervezet a kirekesztés és a gyűlölet elleni tiltakozásul hirdetett meg - közölte a főpolgármesteri hivatal kedden az MTI-vel.
2009. május 12. kedd 16:30 - HírExtra
Demszky Gábor szerint nemet kell mondani a polgártársaink származása, bőrszíne, gondolkodása vagy mássága miatti fizikai fenyegetettségre, a megfélemlítésre, a gyűlöletkeltésre - olvasható a közleményben.

A két szervezet szerint Magyarországon ma ismét félnek az emberek, hogy származásuk, bőrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve.

"Felhívjuk a közjogi méltóságokat, a pártokat, a civil szervezeteket és minden magánszemélyt, aki nem akar olyan országban élni, amelyben egyes polgártársaink megfélemlítésnek, üldözésnek vannak kitéve, hogy jöjjön velünk és tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen szombaton" - fogalmaztak az MTI-hez korábban eljuttatott közleményben.

A II. világháború európai befejezésének évfordulójára utalva megjegyezték azt is: hatvannégy évvel ezelőtt azt hitte Európa, soha többé nem fordulhat elő, hogy a többség üldözi és gyilkolja a kisebbséghez tartozókat. Azóta tudjuk, hogy akik hittek ebben, azoknak csalódniuk kellett - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását