2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyors áradás a Felső-Tiszán és mellékfolyóin

Tiszabecsnél két-három méteres vízszint-emelkedésre számítanak a szakemberek a hét végére, ám a Tisza, a Szamos és a Túr eddigi alacsony vízállása miatt az árhullám tetőzése várhatóan nem éri el az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet - tájékoztatta
2008. július 24. csütörtök 18:40 - Hírextra

A Felső-Tisza kárpátaljai vízgyűjtőjén az elmúlt két napon 40-70 milliméter eső hullott, magyar területen az átlag elérte a 30 millimétert. A nagy mennyiségű csapadék hatására a folyók felső szakaszán árhullámok indultak - mondta el Bodnár Gáspár.


Hozzátette: a meteorológiai előrejelzés szerinti csütörtöki 20-30 milliméteres és a pénteki várható 10-20 milliméteres csapadék további vízszint-emelkedéseket okozhat a Felső-Tiszán és mellékfolyóin - közölte Bodnár Gáspár vízügyi igazgató.


Nagyobb az árhullám a Kraszna romániai szakaszán, ahol harmadfokú készültségi szinteket mértek a folyó tetőzésénél. Magyar területen, Ágerdőmajornál csütörtökön haladta meg a vízszint az elsőfokú szintet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását