2024. április 28. - Valéria

Bundesliga: Szűkült a bajnokesélyesek köre

Edzők bánata és öröme nyomta rá a bélyegét a Bundesliga 31. fordulójára, ám míg a Wolfsburg esetében az edző bejelentett távozása szemmel láthatóan megzavarta a csapatot, a Bayern sorrendben már a második győzelmét könyvelte el Jürgen Klinsmann kirúgása és Jupp Heynckes szerződtetése óta.
2009. május 11. hétfő 12:10 - HírExtra
A Cottbusban begyűjtött három pont azoknak a megérzését támasztja alá, akik még áprilisban a müncheniek újabb bajnoki diadalára tippeltek. Beigazolódhat Uli Hoeness menedzser jóslata, aki pár hete azon nosztalgiázott, hogy a Bayern a 2000/01-es évadban csupán egyetlen egyszer állt a tabella élén: az utolsó forduló után!

"Idén még egyetlen egyszer sem álltunk az első helyen" - fakadt ki a kolbászgyáros-menedzser Klinsmann edző utolsó meccse előtt. Nos, ez hamarosan megváltozhat, hiszen a müncheni klub már csak rosszabb gólkülönbségével szorul a második helyre a Wolfsburg mögött.

A zöld-fehér együttes igen gyönge napot és egy roppant gólerős Gomezt fogott ki szombaton Stuttgartban. A spanyol-német gólzsák négyszer zörgette meg a vendégek hálóját, ami azért is bravúros teljesítmény, mert stuttgarti csatár utoljára 1986-ban rúgott háromnál több gólt bajnoki meccsen: Jürgen Klinsmann akkor a Düsseldorf hálóját tömte ki ötször. A VfL Wolfsburg edzője az ARD televízióban elismerte, hogy júniusi távozásának szerdai bejelentése alighanem megzavarta játékosait. A súlyos (1-4) vereség után viszont azon kell törnie a fejét Felix Magathnak, hogy milyen stratégiával küldje pályára a csapatot kedden a Borussia Dortmund ellen.

Gyakorlatilag kiesett a bajnokaspiránsok közül a Hamburg, amelyet Almeida két góljával odahaza győzött le vasárnap a Werder Bremen. Mi több, Martin Jol edző fiainak még a nemzetközi szereplés jogáért is izgulniuk kell, ugyanis az UEFA-kupa-szereplést biztosító 5. helyről - jobb gólkülönbségével - leszorította őket a Dortmund.

Telt ház (73 ezer néző) volt szombaton Berlinben, ami nem csoda: a német főváros valóságos futball-lázban ég, amióta a Herthának esélye van arra, hogy 1931 óta újból bajnoki címet szerezzen. A kék-fehérek ügyesen kombináltak, az eltiltás után visszatért Voronyin két gólpasszát Pantelic és Raffael váltotta gólra a tartalékos Bochum ellen. Egy BL-indulási jogot érő hely megcsípése annyi pénzt hozna a Hertha konyhájára, hogy abból bőven ki lehetne pengetni az FC Liverpool által Voronyinért kért lelépési díjat. Márpedig az ukrán csatár és családja a hírek szerint nagyon jól érzi magát Berlinben...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását