2024. május 2. - Zsigmond

Beethoven-koncertsorozat a nyáron

Három koncertet rendeznek nyáron Martonvásáron a hagyományos Beethoven-sorozat keretében: az első esten, július 18-án a Nemzeti Filharmonikus Zenekart Kocsis Zoltán vezényli.
2009. május 9. szombat 22:09 - HírExtra
A nyitó est műsorán Haydn Esz-dúr trombitaversenyének és Beethoven III. (Eroica) szimfóniája szerepel, trombitán Tóth Lászlót hallhatja a közönség - közölte Eredics Júlia, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár sajtóreferense.

következő, július 25-i koncerten Beethoven egyik legismertebb és leggyakrabban játszott zeneművét, az V. (c-moll Sors) szimfóniát, továbbá Krisztus az olajfák hegyén című művét tolmácsolják a Nemzeti filharmonikusok Antal Mátyás karnagy vezényletével, az énekkar közreműködésével.

A martonvásári Beethoven-sorozat augusztus 1-jén zárul, amikor az Esz-dúr zongoraversenyt és az I. (C-dúr) szimfóniát hallhatja a közönség Medveczky Ádám dirigálásával. Zongorán Kocsis Zoltán működik közre.

Martonvásáron - ahol a Brunszvik grófi család meghívására többször is vendégeskedett Beethoven - 1958 óta tartanak a nevéhez kötődő, s műveit tolmácsoló koncerteket. Az évszázados fákkal körülvett hangverseny-szigeten tartott koncertek a nyári zenei évad jelentős eseményei, amelyeken a hazai közönség mellett minden évben sok külföldi érdeklő is részt vesz.

A koncertsorozat elindításában jelentős része volt az MTI akkori Fejér megyei tudósítójának, Környei Eleknek, aki a megyei idegenforgalmi hivatal egykori vezetőjével közösen szorgalmazta és szervezte meg az első zenei esteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását