2022. szeptember 28. - Vencel

Sólyom még hezitál

A köztársasági elnök még nem döntött a főbírójelölt személyéről, amint döntés születik, arról haladéktalanul értesíteni fogja a nyilvánosságot - mondta a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője pénteken az MTI-nek.
2009. május 8. péntek 11:37 - HírExtra
Kumin Ferenc arra reagálva közölte ezt, hogy a Magyar Nemzet pénteki számában azt írta: "várhatóan ismét Baka Andrást jelöli a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztségére Sólyom László köztársasági elnök" június elején.

A főosztályvezető az MTI-nek úgy nyilatkozott: a lap újságírója ezzel azt a hamis látszatot kelti, mintha a köztársasági elnök már döntést hozott volna, holott valójában a kérdésben még nem született meg az államfő döntése. Amint a főbírójelölt személyéről döntés születik, arról a nyilvánosságot haladéktalanul értesíteni fogja - hangsúlyozta Kumin Ferenc.
A Legfelsőbb Bíróság legutóbbi elnökének, Lomnici Zoltánnak a mandátuma csaknem egy éve, 2008 júniusában lejárt.

Azóta két személyt jelölt összesen három alkalommal az államfő. Először Baka Andrást, a strasbourgi Európai Jogok Emberi Bíróságának korábbi magyar bíráját, aki azonban 2008 májusában nem kapta meg az LB elnöki posztjának betöltéséhez szükséges kétharmados parlamenti támogatást.

Ezután két ízben is Havasiné Orbán Máriát, a Győri Ítélőtábla elnökét jelölte a köztársasági elnök, ám a második jelölt sem decemberben, sem márciusban nem kapott kétharmados támogatást, így jelenleg a LB egyik kollégiumvezetője áll a Legfelsőbb Bíróság élén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. május 8. 13:19
Hogy ez is mit baromkodik. igen unszimpatikus figura, aki saját egojától és önzésétől sokszor nehezen tud dönteni. Egyértelmű politikia elkötelezettségét pedig igen tehetségtelenül leplezi. Ő is ország-megosztó !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását