2024. május 2. - Zsigmond

Vonatok ütköztek Királyrétnél

Két kisvonat ütközött össze a Királyréti Erdei Vasút hártókúti megállójánál vasárnap reggel - közölte a rendőrség. Egyelőre három sérültről van hír.
2010. október 10. vasárnap 10:53 - HírExtra
Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője - a korábban az MTI-nek adott információkat kiegészítve - elmondta, hogy míg délelőtt csak annyit tudtak, hogy hárman sérültek meg, amikor frontálisan egymásnak ütközött a Királyréti Erdei Vasút két szerelvénye, mostanra kiderült: két személyt súlyos, egyet könnyebb sérülések miatt vittek kórházba.
 
A szóvivő információi szerint a balesetet valószínűleg előidéző vagonban két huszonéves fiatalember borda-, illetve csigolyatörést szenvedett, míg a másik vonaton egy 15 éves fiú sérült meg könnyebben.

Az ügyben - szakértők bevonásával - a Váci Rendőrkapitányság vizsgálódik, azonban a helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a vonatok karamboljának hátterében az elsőbbségadás elmulasztása áll - közölte Kovács Viktória, hozzátéve: a forgalom az érintett közúton és a vasútvonalon is zavartalan.
Vasárnap reggel a Királyréti Erdei Vasút hártókúti megállóhelyénél szemből ütközött össze egy mozdony és egy motoros kocsi. Az üzemvezető azt mondta az MTI-nek, hogy valószínűleg a mozdonyvezető figyelmetlensége okozta a karambolt, s arra is kitért, hogy összesen 12 személy utazott a részben kisiklott vonatokon.

"Néhányan" kisebb, jellemzően hámsérüléseket szenvedtek- közölte korábban az üzemvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását