2024. május 21. - Konstantin

Családtámogatás: noli me tangere!

A jelenlegi helyzetben nem lenne szabad változtatni a családtámogatási rendszeren - jelentette ki Kalmár Ferenc, a KDNP Csongrád megyei elnöke, országos alelnöke pénteken Szegeden.
2009. május 8. péntek 10:41 - HírExtra
A Bajnai-csomag megszorító intézkedései halmozottan sújtják a családokat, a gyes és a gyed szigorítása azonban különösen súlyosan érinti a kisgyermekeseket - mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

A megyei elnök úgy véli, a szociális támogatási rendszer átalakítására a gazdaság felívelő szakaszában lenne lehetőség, mert ekkor a társadalom könnyebben elviselné a változásokat.

Kalmár Ferenc hangsúlyozta: ezeket a lépéseket, melyek tovább rontanak az amúgy is katasztrofális magyar demográfiai helyzeten, semmilyen szakmai és társadalmi egyeztetés nem előzte meg.

Körmendi Mária, a KDNP elnökségi tagja kifejtette, a jelenlegi családtámogatási rendszer változatlanul hagyásával meg kell tartani a lehetőségét, hogy a szülők szabadon dönthessenek arról, hogy a nevelési és gazdasági szempontokat egyaránt figyelembe véve a tovább a gyerekkel maradnak, vagy visszamennek dolgozni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását