2024. április 29. - Péter

Ki törődik a boltosokkal

A bolti kiskereskedelem legkeményebb munkáját végző a pénzkészletért teljes anyagi felelősséget viselő pénztárosokat 12 nappal az 1-2 forintosok kivonása előtt még senki nem készítette fel a kerekítés miatt megnövekedő feladatokra.
2008. február 18. hétfő 11:38 - Hírextra

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Elnöksége rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy az 1-2 forintos érmék megszűnésével kapcsolatos döntések és intézkedések meghozatalakor ismét megfeledkeztek a munkavállalókról, a közel 360 ezer pénztárgépet kezelő emberekről. A bolti kiskereskedelem legnagyobb szellemi és fizikai erőkifejtést, koncentrációt igénylő munkáját végző pénztárosokra eddig is rendkívüli felelősség hárult, miközben az emberek számára ők jelképezik a szakmát, hiszen nem ritkán csak velük találkoznak vásárlásaik során.

Március 1-jétől eddigi feladataikon túl még fejben kerekíteniük is kell, elviselve a vásárlók dühös, esetleg együtt érző megjegyzéseit, miközben pontosan kell visszaadniuk, mert a pénzkészletért teljes anyagi felelősséggel tartoznak. Az új helyzetben a pénztárgép adatai alapján a tényleges hiány illetve többlet vagy megállapíthatatlan lesz, vagy a pénztáros kap olyan, munkáját nehezítő többletfeladatot amellyel vásárlónként nyilvántartható a kerekítési eltérés.

Két hét múlva mindennek élesben működnie kell, de még az általános szabályokat meghatározó törvény sem született meg, nemhogy az egyes vállalkozások, üzletek, pénztárgéptípusok gyakorlatára vonatkozó pontos előírások, utasítások.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete türelmet és megértést kér a vásárlóktól, a pénztárosok munkájának segítését és elismerését igényli a munkáltatóktól, és elnézés kérést vár el azoktól akik ismét elfelejtették a milliárdos megtakarítások bűvöletében az embert.

Kiadó: Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását