2024. május 19. - Ivó, Milán

Forma-1: Még tárgyalnának a csapatok

A Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) további tárgyalásokat szeretne a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a 2010-ben bevezetésre kerülő új szabályokkal kapcsolatban.
2009. május 7. csütörtök 20:34 - HírExtra
A FIA a múlt héten jelentette be, hogy jövőre nagyobb technikai szabadságot kapnak azok az istállók, amelyek vállalják, hogy nem költenek többet, mint a nemzetközi szövetség világtanácsa által meghatározott évi 40 millió font. Ezen kívül arról is döntöttek, hogy a következő esztendőben már nem lehet tankolni a futamok alatt, valamint tilos lesz a gumimelegítő paplanok használata.

A héten a FIA azt is bejelentette, hogy 2010-ben az a pilóta nyeri a Forma-1-es világbajnoki sorozatot, aki az idény során a legtöbb futamon tud győzni.

Ezt a szabályt már a mostani szezonban is alkalmazni szerették volna, végül azonban a FOTA ellenkezése miatt a rajt előtt a szövetség elállt ettől a szándékától.

Az angol Daily Telegraph napilap értesülései szerint a jelenlegi mezőnyt alkotó tíz csapat vezetői csütörtökön, a londoni Heathrow repülőtéren tartottak rögtönzött megbeszélést, ahol megfogalmazták közös céljaikat, valamint azt, hogy további egyeztetéseket kezdeményeznek a nemzetközi szövetséggel.

"Mindannyian a költségek csökkentésére törekedünk, ugyanakkor szeretnénk megtartani a fejlesztési lehetőségeinket" - nyilatkozta Ross Brawn, a BrawnGP csapatfőnöke az olasz Gazzetta dello Sport napilapnak.

A FOTA a jövő héten szeretne tárgyalni a FIA-val a megfogalmazott javaslatokról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását