2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gusztos levele a Jobbiknak

Gusztos Péter levélben kéri Morvai Krisztinát, a Jobbik európai parlamenti (EP) listavezetőjét, hogy magyarázza meg több kijelentését; emellett számos kérdésre vár választ tőle, például arra is: egyetért-e a kuruc.info internetes újság szellemiségével. Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese a nyílt levelet hétfőn juttatta el az MTI-hez.
2009. május 4. hétfő 18:02 - HírExtra
Gusztos Péter Morvai Krisztinának azt írta: "önök felháborodtak, sőt be is pereltek, mert levontam a következtetést abból, amit képviselnek, és neonáci szervezetnek neveztem a Jobbikot". Mint folytatta, a Jobbik rendre visszautasítja az olyan állításokat is, hogy kirekesztők, gyűlölködők.

"Lehet, hogy mindenki, én is, félreértés áldozatai vagyunk. Ezért szeretném, ha megmagyarázná az alábbi kijelentéseket" - írta a liberális politikus, majd számos kérdést intézett a Jobbik EP-listavezetője felé.

Mint jelezte, választ vár például arra, mit ért az alatt, hogy Magyarország a magyaroké, kiket ért "magunkfajták és magukfajták" alatt, vagy mit ért például az alatt, hogy meg kell akadályozni Magyarország további gyarmatosítását.

"Ön komolyan gondolja azt, hogy azoknak a honfitársainknak, akik nem támogatják a kormány politikáját, a Hezbollah és a Hamász módszereit kellene követniük?" - tette fel a kérdést.

Gusztos Péter arról is érdeklődött, pontosan milyen módon képzelte el Morvai Krisztina azt, hogy hívei fejezzék ki személyesen megvetésüket minden egyes alkalommal, amikor lehetőségük nyílik rá, ha szabad demokratákkal találkoznak. "Esetleg úgy, ahogy az Index újságírói jártak az Önök majálisán, amikor az Ön, Vona Gábor és Szegedi Csanád telefonszámát is tudó Jobbikosok zsidózták és bántalmazták a forgatócsoportot?" - tette hozzá.

Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbik szórólapjain, amelyen Morvai Krisztina mint a párt EP-listavezetője is szerepel, a Jobbik által hitelesnek tartott sajtótermékek között a kuruc.info nevű internetes újság is fel van tüntetve. "Ön egyetért a kuruc.info szellemiségével, hitelesnek tartja az ott megjelenő tartalmat? Ön szerint ízléses anyák napját egy Adolf Hitler-verssel köszönteni?" - kérdezte.

A liberális politikus levelét úgy zárta: várja Morvai Krisztina válaszát, és reméli, megnyugodhat, mert abból kiderül majd, hogy tévedett, "önök nem neonácik".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását