2024. június 1. - Tünde

Így áll a vasút

Kedden reggel folytatódott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által kezdeményezett országos vasúti sztrájk, a szakszervezet és a vasúttársaság álláspontja a reggeli tárgyaláson sem közeledett egymáshoz. A VDSZSZ szerint a MÁV "bekeményített"
2008. december 16. kedd 10:22 - Hírextra
A Dél-Dunántúlon kedd reggelre gyakorlatilag megbénult a vasúti közlekedés. A MÁV kora reggeli tájékoztatása szerint Szeged, Pécs, Kaposvár és Szombathely nem fogad és nem indít vonatokat, Debrecenben és Nyíregyházán minden jegyvizsgáló és kocsivizsgáló sztrájkol. A MÁV szerint ugyanakkor remény van arra, hogy a reggeli műszakváltás után több járat közlekedik majd.
Budapesten kedd reggel a Keleti pályaudvaron és a Déli pályaudvaron állt a forgalom, a Nyugatiban jártak ugyan vonatok, de a közlekedés bizonytalan volt.

Az MTI tudósítóinak helyszíni jelentései szerint Miskolcon a Tiszai pályaudvar továbbra sem indít, és nem is fogad vonatokat, Szolnokon valamivel jobb a helyzet, a hétfőinél több vonat indult és érkezett. A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) vonalain kedden is közlekedni fognak a vonatok, a menetrendjük azonban változik.

Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedd reggel megalapozatlannak nevezte a VDSZSZ követeléseit, és hangsúlyozta, a kormány nem tudja azokat teljesíteni.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke délelőtt sajtótájékoztatón számol be a munkáltatóval folytatott tárgyalásokról, és a szakszervezet elnökségének a sztrájkot illető döntéséről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását