2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz csökkentené a terheket

A Fidesz továbbra is azt javasolja, hogy a csökkenjen 5 százalékra a távhő áfája - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn, a miniszterelnök távhővel kapcsolatos bejelentésére reagálva.
2009. május 4. hétfő 13:45 - HírExtra
Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP-frakció hétfői ülése után közölte, hogy a kormány a távhő általános forgalmi adókulcsának csökkentése mellett olyan intézkedéscsomagot tervez, amelynek révén sok embernek már az idén érzékelhetően olcsóbb lesz a távhő.
Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a Fidesz és a KDNP már tavaly kezdeményezte a távhő áfájának 5 százalékra csökkentését, de a kormány akkor erről nem volt hajlandó érdemben tárgyalni.

Szerinte ezzel a kormány több tízezer forintos kárt okozott a magyar családoknak, hiszen már a mostani tél folyamán ennyit spórolhattak volna meg, ha bevezetik az áfacsökkentést.
Szijjártó Péter azt mondta: remélik, hogy a kormány nem csak a szavak szintjén akar segíteni a távhővel fűtő családoknak, hanem végre a tettek mezejére lép, és ezúttal nem hazugságról van szó.

Bajnai Gordon miniszterelnök a távhővel kapcsolatos tervek között említette, hogy az őszi gázártárgyalásoknál a nagyfogyasztók számára érdemben csökkenne a gázár, és a távhőszolgáltatók az így elért nyereséget "csont nélkül" adnák tovább a fogyasztóknak.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes úgy vélte, az intézkedésekkel a távhővel fűtők 15-20 százalékos versenyhátránya akár már az idén rendeződhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását