2024. május 17. - Paszkál

Az OVB elutasította a népszavazást

Az Országos Választási Bizottság (OVB) a vizitdíjjal kapcsolatos kezdeményezés mellett elutasította a kórházi napidíjjal kapcsolatos Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezést is. A testület mindkét esetben 5:2 arányban döntött az elutasításról, szerdai buda
2007. április 12. csütörtök 07:28 - Hírextra
Külön szavaztak a határozatban szereplő indokokról és ennek alapján a jövőbeni költségvetésekre történő korlátozó hatása, az egészségbiztosítási alap fokozott alkotmányossági védelme, valamint az Alkotmánybíróság által még nem értelmezett "burkolt alkotmánymódosítás" miatt döntöttek az elutasítás mellett.

Az ülésen többször elhangzott, hogy az először tavaly novemberben elutasított, de az Alkotmánybíróság által visszaküldött kezdeményezések vonatkozásában azóta elhárult az alapvető probléma: akkor még nem volt 2007. évi költségvetési törvény, sőt még a javaslat sem született meg, de azóta az Országgyűlés elfogadta a jogszabályt.

Az ülésen jelenlévő Répássy Róbert, a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese azt válaszolta az újságírók kérdéseire, hogy a képviselőcsoport csütörtökön dönt a további lépésekről, így arról, hogy megint a taláros testülethez fordul-e a párt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását