2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fejlövés végzett Rózsa Flores Eduardoval?

Bolíviai lapértesülés szerint fejlövés okozta Rózsa Flores Eduardo halálát, kevesebb mint 50 centiméteres távolságból adták le rá a gyilkos lövést.
2009. május 2. szombat 07:35 - HírExtra
A La Razón című bolíviai napilap azt írta a honlapján pénteken közzétett cikkében a képviselőház többpárti különleges bizottságára hivatkozva, hogy a végzetes lövésen kívül, amely átfúrta Rózsa Flores Eduardo koponyáját, hat lövést adtak le az áldozatra, ezek a mellkasán érték. Az újság úgy értesült az ügyben nyomozó más forrásokból, hogy legalább hat lövés érte Rózsa Florest, Magyarosi Árpádot és Michael Martin Dwyert, az utóbbit legalább egyszer hátba lőtték.

Az Evo Morales bolíviai elnök parancsára bevetett kommandósok április 16-án hajnalban a Santa Cruz-i Las Americas szállodában lőtték agyon a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Őrizetbe vették az akcióban a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.

Pablo Benegas, a képviselőházi bizottság egyik ellenzéki tagja csütörtökön arról beszélt a La Razónnak, hogy nincsenek olyan jelek, amelyek szerint tűzpárbaj lett volna az elitkommandósok és a feltételezett terrorista csoport tagjai között.

A szélsőjobboldali Santa Cruz-i Ifjúsági Unióval (UJC) is kapcsolatba hozott Juan Carlos Gueder Bruno beismerte csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt, hogy fegyvert adott el Rózsa Floresnek. Az ABI bolíviai hírügynökség jelentése szerint Gueder Bruno azt állította: második találkozójukon Rózsa Flores elárulta, hogy meg akarja ölni Rubén Costast és Ernesto Suárez Sattonit, Santa Cruz és Beni megye prefektusát. Rózsa állítólag azt mondta, hogy Costas halála anarchiát idézne elő a megyében és az országban is, hiszen az ellenzéki prefektus "többet ér halott mártírként, mint bátor emberként, aki azonban nem csinál semmit".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását