2024. április 26. - Ervin

A turizmus éve az idei

Számos fesztivál, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint színházi programok is várják a látogatókat idén, a kulturális turizmus évében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - tudta meg az MTI munkatársa a szervező intézményeknél.
2009. május 1. péntek 12:40 - HírExtra
A programból kiemelkedik a Vidor Fesztivál, a vidámság és a derű országos seregszemléje, amelyet augusztus 28. és szeptember 5. között rendeznek meg Nyíregyházán. A hazai színházak a legsikeresebb vígjátékaikat mutatják be a szabolcsi megyeszékhelyen, miközben Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiváljára is várják az érdeklődőket. Az esti koncerteken a világhírű együttesek és előadók szórakoztatják az érdeklődőket.

A kulturális rendezvénysorozat egyébként június 12-én, kétnapos blues fesztivállal kezdődik Nyírbátorban. Utána június 18. és 27. között a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválját tartják Kisvárdán, a szomszédos országokban működő több, mint húsz magyar nyelvű társulat fellépésével.

A színházkedvelők emellett július 1. és augusztus 31. között a kisvárdai Várszínházi Esték, illetve június 12. és augusztus 25. között a Nyíregyházi Nyár, valamint a Sóstói Színházi Esték előadásait is látogathatják. Július 10. és 12. között pedig nemzetközi utcaszínházi fesztivál lesz Nyírbátorban, Európa tíz országa művészeinek közreműködésével.

A vásárosnaményi Tisza-Party 2009 elnevezésű kulturális rendezvénysorozat az idén június 27-től augusztus 20-ig tart, s minden héten lesz könnyűzenei koncert. A nagy hírű Hegyalja Fesztivált július 15. és 19. között rendezik a rakamazi Tisza-parton.

A Tiszadobi Zongorafesztivált és a tiszaberceli Rétközi Kulturális Napokat egyaránt augusztus 6. és 9.között rendezik. A 43. Nyírbátori Zenei Napok koncertjeit augusztus 14. és 23. között rendezik, s a dél-nyírségi város mellett lesz hangverseny Encsencsen, Nyírbélteken, Zajtán, Vaján és Vásárosnaményban is. Augusztus 9. és 23. között Nyírbátorba a könnyűzene rajongóit is várják, a rangos AzFesz Zenei Fesztiválra.

A kulturális turizmus évének szabolcsi rendezvényeit október 9. és 11. között a nagykállói Kállai Kettős Néptáncfesztivál zárja, ahol a hazai együttesek mellett a világ szinte minden részéből fellépnek majd csoportok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását