2024. március 2. - Lujza

Szombaton érkezik Magyarosi holtteste

Várhatóan szombaton érkezik meg a Ferihegyi repülőtérre a Bolíviában lelőtt román állampolgárságú Magyarosi Árpád holtteste - közölte a család ügyvédje csütörtökön az MTI-vel.
2009. április 30. csütörtök 17:30 - HírExtra
A holttest várhatóan az Air Berlin egyik szombati járatával érkezik Ferihegyre - mondta Nyikos Attila.

Józsa Mátyás, Magyarország argentínai nagykövete csütörtök hajnalban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán helyi idő szerint délután indították útnak Budapestre a Magyarosi Árpád földi maradványait tartalmazó koporsót a bolíviai Santa Cruz városból.

A diplomata, aki La Pazból szerdán tért vissza állomáshelyére, e-mailben közölte az MTI-vel, hogy a holttest elszállíttatásáról gondoskodó bolíviai ügyvéd az AeroSur bolíviai légitársaság madridi járatával útnak indította a koporsót - írta Józsa Mátyás.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert.

Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását