2024. május 2. - Zsigmond

Legalább az oktatást ne verjék szét

Komárom-Esztergom megye közgyűlése elítéli a felsőoktatás szétzilálását és arra kéri az oktatási és kulturális minisztert, hogy ne támogassa a felsőoktatási törvény SZDSZ kezdeményezte módosítását - erről csütörtöki ülésén fogadott el határozatot a megyei közgyűlés.
2009. április 30. csütörtök 16:11 - HírExtra
Az elképzelés tipikus megvalósítása lenne annak az SZDSZ-es forgatókönyvnek, mely a magyarországi társadalmi reprodukciós folyamat valamennyi stratégiai rendszerét a globalizáció alá rendelné és a globalizáció totális uralmát biztosító ideológia fogalomkészletét felhasználva hajtja végre támadását a magyar nemzet erőforrásainak megszerzése érdekében - írta előterjesztésében Völner Pál (Fidesz).

A közgyűlés határozata felszólítja Komárom-Esztergom megye képviselőit, hogy ne szavazzák meg a felsőoktatási törvény módosítását, valamint a törvény módosítása elleni tiltakozásra hívja fel a megyei önkormányzatokat.

A közgyűlés elnöke érvelésében rámutatott, hogy a magyar felsőoktatási piacon megjelenő külföldi tulajdonú egyetemek a magyar adófizetők pénzéből finanszíroznák képzési költségeiket, és a csökkenő állami normatíva miatt eladósított magyar intézmények hallgatóit különféle kedvezményekkel csábítanák magukhoz. Ez pedig pár éven belül a magyar felsőoktatás megszűnését idézheti elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását