2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz leállíttatná a privatizációt

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy a privatizációs ügyekben indult vizsgálatok befejeződéséig állítson le minden privatizációs eljárást - mondta Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2009. április 30. csütörtök 16:05 - HírExtra
A Magyar Televízió Híradója szerdán adott hírt arról, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda a Bábolnai Élelmiszeripari Rt., a Mol Rt., a Földhitel és Jelzálogbank, valamint a Lóversenyfogadást szervező Kft. privatizációjával kapcsolatban. A nyomozás az Állami Számvevőszék megállapításai alapján indult, ezek szerint a most vizsgált ügyek 2004 és 2007 között legkevesebb 15 milliárd forint kárt okoztak az államnak.

Répássy Róbert hangsúlyozta: a nyomozás bizonyíték arra, hogy ezeknél a döntéseknél nem a nemzet érdekeit vette figyelembe a kormány.Mint mondta, a büntetőeljárások közepette indokolt az összes privatizációs eljárás leállítása, felfüggesztése, hiszen mindegyik esetben fennállhat a károkozás, a hűtlen kezelés gyanúja.

A Fidesz jogi kabinetvezetője szerint a "Gyurcsány-Bajnai-időszak" privatizációs döntései jóvátehetetlen károkat okoztak az országnak. "A megbukott Gyurcsány-kormány elhibázott privatizációs döntéseivel kiárusította az országot, Bajnai Gordon pedig egy olyan embert állított az infrastrukturális minisztérium élére, akinek fő szerepe volt Magyarország stratégiai vagyonának kiárusításában, és ezáltal az ország legyengítésében" - jelentette ki.

Répássy Róbert szerint a privatizációs ügyletek ráadásul "mind egytől-egyig súlyosan korrupciógyanúsak" voltak, azokkal Magyarország rendkívül rosszul, "néhány szocialistákhoz közel álló üzletember" pedig nagyon jól járt.

Hozzátette, hogy ezek a privatizációk kudarcba is fulladtak, hiszen késő fizetéseket, csődben lévő légitársaságot és elbocsátásokat eredményeztek.

Mint mondta, a stratégiai nemzeti vagyon kiárusítása legyengítette Magyarországot és kiszolgáltatottá tette a válság hatásainak.

Szerinte a válsággal szemben ugyanis csak egy erős állam veheti fel a küzdelmet, az állam ereje pedig nagyobb részben a vagyonában van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását