2024. május 14. - Bonifác

Iskolafelújítás uniós pénzből

Mintegy 180 millió forintos uniós forrás felhasználásával újítják fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyszekeres általános iskoláját; a beruházás négy község csaknem kétszáz iskolását érinti - mondta Karácsony József (független), a település polgármestere hétfőn az MTI-nek.
2009. július 27. hétfő 23:48 - HírExtra
A négy környékbeli község - Nagyszekeres, Kisszekeres, Zsarolyán és Nemesborzova - közös fenntartásában működő általános iskola épülete külső-belső építészeti és gépészeti felújításon esik át. Emellett egy tanteremmel, valamint számítástechnikai és nyelvi laborral bővül az oktatási intézmény. A polgármester kitért arra, hogy modern technológiával szerelik fel a konyhát, megtörténik az épület komplex akadálymentesítése és az európai uniós elvárásoknak megfelelő udvari játékokat használhatnak majd a tanulók.

A négy község 190 iskolása számára 5 millió forintért szereznek be oktatási és nevelési eszközöket, és cserélik ki a több mint tízéves padokat - tette hozzá. A fejlesztésekhez szükséges forrásokra Nagyszekeres az Észak-alföldi Operatív Programon keresztül pályázott, és nyert el 184,3 millió forintot. Karácsony Mihály elmondta: a projekthez az önkormányzat 9,7 milliós saját erőt biztosított, amelyet hitel felvételével fedez, így összességében 194 milliós fejlesztés valósulhat meg októberig a faluban. A hatszáz lakosú községben mintegy 40 százalékos a munkanélküliek aránya, s az iskolában tanuló gyermekek nagy része hátrányos helyzetű, illetve veszélyeztetettnek tekinthető - emelte ki a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását