2024. május 2. - Zsigmond

Költözniük kell a tűzoltóknak

Az elhelyezését biztosító épület rossz állapota miatt új helyre kell költöznie a pécsi hivatásos önkormányzati tűzoltóságnak, de az ehhez szükséges forrás egyelőre nem áll rendelkezésre.
2009. április 30. csütörtök 13:46 - HírExtra
"A mintegy negyedszázada átadott épület beázik, nyílászárói korszerűtlenek, de ennél nagyobb baj, hogy nem bírja a dinamikus terhelést, a tartószerkezetein tapasztalt repedések miatt immár statikailag sem felel meg a tűzoltó laktanyákkal szemben támasztott elvárásoknak - mondta Góra Zoltán tűzoltó parancsnok az MTI-nek csütörtökön.

Hozzátette: hosszú távon legfeljebb raktárként vagy irodaként üzemelhetne tovább az épület, a közeljövőben mindenképpen újat kell építeni a mintegy 150 fős állomány, valamint a gépjárművek, speciális szerek, konténerek elhelyezésére.

"Szakértők megállapították, hogy az épület állagromlása tervezési, kivitelezési és karbantartási hiányosságokra egyaránt visszavezethető. Bár az ingatlan még nem életveszélyes, és határidő sincs az elhagyására, egy fontos korlátozás bevezetésére szükség volt a közlemúltban. A nagyobb tömegű járművel a pillérek mellett kell parkolni, nehogy a súly alatt beszakadjon alatta a födém" - közölte a tűzoltó ezredes.

Schmidt József, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke arról tájékoztatott, hogy a város Pécs Uránváros részében jelölte ki egy új tűzoltósági épület helyét, s most azon pályázat kiírására vár, amely önkormányzati forrás hiányában lehetővé teszi állami támogatás igénybevételét a több száz millió forintba kerülő megvalósításhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását