2024. április 29. - Péter

A Jobbik most a rendőrkapitánnyal packázik?

A Jobbik felháborodásának adott hangot az országos rendőrfőkapitány nyilatkozata miatt, amelyet Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárának a párt európai parlamenti listáján való szereplése kapcsán tett - olvasható a Jobbik által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.
2009. április 30. csütörtök 21:22 - HírExtra
Képviselőjelöltté válását követően Szima Judit mentelmi joga az országgyűlési képviselők mentelmi jogával azonos. Bencze József rendőrfőkapitányra "is vonatkoznak a hatályos magyar jogszabályok, így tartózkodnia kell egy képviselőjelölt fenyegetésétől, függetlenül attól, hogy ez a képviselőjelölt a rendőrség egyik szakszervezetének a vezetője" - áll a közleményben.

Bencze József korábban nyílt levélben fogalmazta meg aggályait azzal kapcsolatban, hogy Szima Judit a Jobbik EP-listáján szereplés mellett is el akarja látni a TMRSZ képviseletét.

Ebben a főkapitány egyebek mellett azt írta: Szima Judit arról tájékoztatta, hogy a szakszervezeti főtitkári teendőit hivatásos jogviszonya szünetelésének időtartama alatt is ellátja. Bencze József erre tekintettel felhívta a figyelmét, hogy szakszervezeti képviselőként is "tartózkodnia kell bármiféle politikai jellegű megnyilatkozástól, és különös felelősséget visel abban a tekintetben, hogy az érdekképviseleti szervezetük által képviselt hivatásos állományú rendőrökkel összefüggésben ne merülhessen fel a bármilyen irányú politikai elfogultság vádja".

A főkapitány szerint Szima Judit az eddigiekben sem tartózkodott a politikai tartalmú megnyilatkozásoktól, ráadásul azokat egy rendőrségi szakszervezet képviseletében tette. Bencze József szerint ezeknek a jövőben még inkább politikai töltést ad az, hogy a főtitkár egy párt melletti elkötelezettséggel vállal közszereplést.

A párt csütörtöki közleményében azt írta: "a Jobbik értetlenségének és felháborodásának ad hangot, hogy Bencze József, aki a jogszabályok betartására és betartatására hivatott rendőrség vezetője, ilyen nyíltan a politikai megfélemlítéssel egyenértékű nyilatkozatot engedjen meg magának a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti választásán induló, független jelöltje ellen".

A megállapodás szerint a szakszervezeti vezető megőrzi függetlenségét, nem lesz tagja a pártnak a jövőben sem, együttműködésünk az EP-választásokra szól, melynek "alapja a rendbe és a közbiztonságba vetett közös hit".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását