2024. május 3. - Tímea, Irma

GPS-t kaptak a rendőrök

Félmillió forint értékben tíz GPS-t kapott adományként a nyíregyházi rendőrkapitányság a város közbiztonsági közalapítványától; a járőrautókba szerelt eszközöket szerdán vették birtokba a rendőrök.
2009. április 29. szerda 13:37 - HírExtra
Kovács Aladár, a közalapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: 1991-től évente mintegy ötmillió forint értékű eszköz és pénzadománnyal segítik a helyi kapitányságot, valamint a város 12 polgárőr egyesületének 555 önkéntesét.

Idén a helyi önkormányzat ötről hétmillió forintra emelte az alapítvány támogatását, így még több pénz jut a közbiztonság támogatására a 120 ezres nagyvárosban.

Nagy László alpolgármester közölte: az önkormányzat a 7 millió forint összegű alapítványi támogatás mellett közvetlenül is segíti a rendőrség működését, évente 3,7 millió forintot adnak a járőrszolgálat hétvégi megerősítésének költségeihez.

Gere Zoltán ezredes, nyíregyházi rendőrkapitány szerint fontos, hogy GPS-szel szereljék fel a járőrkocsikat, hiszen sok hasonló nevű utca van a városban, továbbá több mint negyven a külterületi tanyák száma. A készülékkel a rendőrök hamarabb a helyszínre érnek a riasztáskor, és időben tudnak segítséget adni a bajbakerülteknek.

Az ezredes megjegyezte, hogy a megyei főkapitányságtól a közelmúltban két nagyteljesítményű terepjárót és gyors közlekedésre alkalmas, két korszerű járőrkocsit is kaptak a nyíregyházi rendőrök, akik így megfelelő tárgyi feltételekkel rendelkeznek munkájuk ellátásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását