2024. április 29. - Péter

A Jobbik nyilvános vitát akar

Nyilvános vitát kezdeményez a parlamenti pártok európai parlamenti (EP) listavezetőivel Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listájának vezetője - közölte Vona Gábor, a párt elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.
2009. április 29. szerda 16:52 - HírExtra
Mint mondta, az elmúlt időszakban rágalomhadjárat indult a Jobbik ellen, amelyre számítottak is, ám ami az elmúlt napokban történt, az szerinte "súlyos belegázolás" a Jobbik becsületébe.

Vona Gábor véleménye szerint a balliberális oldal részéről érkező támadásokkal nem kell komolyan foglalkozni, ugyanis "a fasiszta-náci kártya előrángatása" már egy "lejárt lemez".

A Jobbik nem kíván vitázni a balliberális pártokkal, a "nemtelen vádjaikra" ugyanis jogi úton fognak választ adni - tette hozzá, megjegyezve, hogy Gyurcsány Ferenccel, Gusztos Péterrel, Léderer Andrással, Fodor Gáborral és a többiekkel, akik neonácinak nevezik a Jobbikot, és mindenféle bűncselekménnyel próbálják összemosni, "a bíróságon fognak találkozni a közeljövőben".

Hangsúlyozta azonban: a Fidesz és a KDNP oldaláról érkező támadásokra tételesen akarnak reagálni, mert úgy gondolják, hogy egy magát polgárinak nevező pártszövetség részéről nincs helye annak, hogy rágalmazzon egy másik pártot, különösen nem egy olyat, amely magát nemzeti kereszténynek vallja.

Vona Gábor közölte: arra kérik Orbán Viktort, a Fidesz és Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, és ne adjanak se megbízást, se engedélyt arra, hogy politikusaik vagy ők maguk a Jobbikkal szemben rágalomkampányt folytassanak.

Hozzáfűzte, pártjának olyan információi vannak, hogy a Fidesz az EP-kampányban is folytatni akarja a lejárató hadjáratot a Jobbik ellen.

"Ha mindenképpen szeretné a Fidesz vezetősége, hogy a Jobbikkal kapcsolatban különutat tudjon felmutatni (...), akkor folytassunk vitát a programról" - mondta.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke április 22-i tájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Jobbik neonáci párt, néhány nappal előtte pedig Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke mondta azt, hogy a Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek, legjobb esetben is csak ellenfele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Keri
2009. április 29. 18:01
Ez a hülye tyúk Morvai kivel és miről akar vitázni? A tampon felhelyezéséről golyózáporban?
Baradlay
2009. április 29. 16:57
Komcsik,Jobbik vagy nem,most jonnek az IGAZ Magyarok!!!!! Mar azik a kotel!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását