2024. május 2. - Zsigmond

Tízmilliós támogatás a rendőröknek

Csaknem harminc millió forintos támogatást kapott Szeged város önkormányzatától a rendőrség, a városőrség és a polgárőr szervezetek - jelentette be Solymos László alpolgármester (MSZP) kedden a szerződések aláírásakor Szegeden.
2009. április 28. kedd 15:03 - HírExtra
A pénz több mint felét a rendőrség kapta. A közgyűlés az idei költségvetés elfogadásakor a tavalyi nyolcmillióról tizenötre növelte a támogatás mértékét.

A bűnmegelőzés felértékelődött, és a különböző feladatok ellátásában nagy segítséget jelent ez az összeg - mondta Lukács János Csongrád megyei rendőrfőkapitány.
A fennmaradó tizenhárom millió forint tizenkét polgárőr és városőr szervezet között oszlik meg, a pénzből igyekeznek költségeiket fedezni.

Kovácsné Vadászi Erika, a Szegedi Városőrség elnöke elmondta: a különböző költségek kiegyenlítésére elengedhetetlen az a pénz, amit az önkormányzattól kapnak. Az összeget bérleti- és kommunikációs díjra, valamint a járőr feladatokhoz szükséges üzemanyagra költik. A nyár folyamán a kiemelt feladatatok közé tartozik a belvárosi rendezvények biztosítása, de természetesen a lakótelepek sem maradnak őrizet nélkül - tette hozzá.

Majoros István, a szegedi polgárőr szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a városi támogatást elsősorban híreszközök, gépkocsik, rendszámfelismerő rendszerek, fényképezőgépek, telefonok beszerzésére fordítják. Kilenc polgárőr szervezet működik Szegeden és átlagosan háromszáz fővel dolgoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását