2024. május 3. - Tímea, Irma

Tasnádi-per: Újabb vádlott a bíróság előtt

Félmillió forintért működési engedélyt ígért a paksi kutyamenhelynek a Tasnádi-per ötödrendű vádlottja, aki kedden befolyással üzérkedés miatt állt bíróság elé Szekszárdon.
2009. május 5. kedd 15:39 - HírExtra
A perben másodrendben vádolt S. Tibor a vád szerint 2008. júliusában a paksi kutyamenhelyet működtető Váczikai Cerberus Alapítvány vezetőjének azt állította, hogy az igazságügyi minisztériumban dolgozik, és 500 ezer forint fejében segít megoldani a menhely problémáját. A létesítmény akkor már három éve működött engedély nélkül.

A menhely vezetője, miután gyanússá vált a férfi, feljelentést tett ellene. Megbeszélték, hogy Pakson egy parkolóban átadja a pénzt, a csomagban azonban bankjegyek helyett újságdarabok voltak. A rendőrség a férfit a helyszínen, társát, az elsőrendű vádlottat nem sokkal később Dunakömlődön fogta el.

A Tolna Megyei Főügyészség mindkettőjüket hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolja.

A bíróság az elsőrendű vádlott kérésére zárt tárgyalást rendelt el. A negyvenéves, veszprémi születésű férfi az ügyész ismertetése szerint tettének elkövetésekor pszichózisban szenvedett, amely súlyosan korlátozta a bűncselekmény következményeinek felismerésében.

Az elsőrendű vádlott a bíróság előtt egyébként azt állította, hogy magyar-melchizedeki kettős állampolgár. (Melchizedek öt, csendes-óceáni szigetből álló, virtuális állam; arról vált ismertté, hogy 2008-ban egy ott bejegyzett bank kínálta szolgáltatásait, amelynek veszélyeire a PSZÁF is felhívta a figyelmet.)

Az előzetes letartóztatásban lévő S. Tibor a Tasnádi Péter és 13 társa büntetőperének ötödrendű vádlottja. A Fővárosi Főügyészség maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel és közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását