2024. május 3. - Tímea, Irma

Sertésinfluenza gyanús eset Ausztriában

Sertésinfluenza gyanújával kezelnek egy nőt a felső-ausztriai Steyr kórházában - jelentette kedden az osztrák közszolgálati televízió.
2009. április 28. kedd 14:57 - HírExtra
Az osztrák egészségügyi szervek biztosították a lakosságot arról, hogy járvány kitörése esetére elegendő mennyiség áll rendelkezésre a betegség kezelésére alkalmasnak tartott egyik szerből, a Tamifluból.

A szokásos keddi kormányülést követően Werner Faymann kancellár kijelentette: semmi ok az aggodalomra. Bécsben kedden tájékozódó jellegű ülést tartott a fővárosi válságstáb. Ezen a kórházszövetség, a mentőszolgálat, az állatorvosi és a humán egészségügyi hatóság, valamint a városi elöljáróság képviselői információt cseréltek egymással, áttekintették az európai helyzetet és az intézkedési terveket.

Sokan érdeklődtek a betegségről az osztrák egészségügyi minisztérium hétfőn indított telefonos tájékoztató szolgálatánál. Hétfőn 166, kedden ötszáz hívás érkezett, de aggódó vagy ijedt telefonáló csak kevés akadt - mondta el a szakminisztérium szóvivője. A legtöbben utazással kapcsolatos kérdéseket tettek fel, vagy pedig arról érdeklődtek, hogy a hagyományos influenza-ellenes oltás hatásos-e a sertésinfluenza esetében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását