2024. május 12. - Pongrác

A CDU-val közösen

Gazdasági kérdésekről és az európai parlamenti választások előkészületeiről folytatott tárgyalásokat kedden Berlinben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Angela Merkel német kancellárral, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökével.
2009. május 26. kedd 20:30 - HírExtra
A találkozót követően Orbán Viktor a sajtó képviselőit tájékoztatva elmondta: vendéglátójával megállapodott abban, hogy a Fidesz és a CDU közös munkabizottságot állít fel, amely a két párt számára közös javaslatokat dolgoz ki az adóparadicsomokba kimentett pénzek ellenőrzésére, illetve a nemzeti kormányok ezzel kapcsolatos teendőire.

Angela Merkel pártelnök-kancellárral megállapodás jött létre arról is, hogy a Fidesz és a CDU egy másik munkabizottság keretében közös dokumentumot dolgoz ki arról, hogy miként lehet közelebb hozni egymáshoz a két ország gazdaságát, elsősorban a kutatásfejlesztés, valamint a fejlett technológiák területén - tájékoztatott Orbán Viktor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását