2024. április 28. - Valéria

Csütörtökön lehet költségvetése a fővárosnak

Az MSZP-SZDSZ frakció javaslatára, a városvezetés csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti a Fővárosi Önkormányzat ez évi költségvetésének tervezetét - számolt be a Főpolgármesteri Kabinet hétfői döntéséről Nyáry Krisztián az MTI-nek.
2009. április 27. hétfő 11:54 - HírExtra
A városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a kabinetet Tiba Zsolt főjegyző arról tájékoztatta, hogy vasárnap a Fővárosi Választási Bizottság az MSZP által jelölt Kivágó Iván Györgynének ítélte oda a Hunvald György lemondásával megüresedett képviselői mandátumot. Amennyiben nem érkezik kifogás e határozat ellen, a bizottság szerda délután kiadja a mandátumot az új képviselőnek, aki csütörtökön leteheti esküjét a közgyűlésben. A büdzsé tervezetéről kedden újabb ötpárti frakcióegyeztetést tartanak - jegyezte meg az igazgató.

Az önkormányzat idei 531 milliárd forint főösszegű költségvetési tervezetét, amely 45 milliárd forintos hitelfelvételt, ezen belül 33 milliárd forint új hitelfelvételt tartalmaz, március 16-i rendkívüli ülésén elutasította a közgyűlés. A büdzsé elfogadását csak a 10 SZDSZ képviselő és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes támogatta, az ellenzék elutasította, a szocialisták többsége pedig tartózkodott a név szerinti szavazás során.

Demszky Gábor kezdeményezésére a büdzsé tervezetéről hetek óta ötpárti frakcióegyeztetés zajlik. Ennek kapcsán már különböző módosításokkal, köztük egy több mint 537 milliárd forint főösszegű tervezet is készült. A költségvetés tervezete csütörtökön helyszíni javaslatra, a kiegészítésekkel együtt kerülhet a közgyűlés elé. A büdzsé elfogadása után az önkormányzat utólag megkapja az államtól azt a több milliárd forintot, amelyet a költségvetés hiányában nem utalhattak át. A büdzsét március 15-ig kellett volna elfogadnia a közgyűlésnek. Mivel azonban február 12. óta előzetes letartóztatásban van Hunvald György, megszűnt a közgyűlésben az egyfős MSZP-SZDSZ többség.

Hunvald György múlt pénteken mondott le fővárosi képviselőségéről, utódát szombaton nevezte meg az MSZP. Kivágó Iván Györgyné, aki jelenleg a XXIII. kerület egészségüggyel foglalkozó alpolgármestere a Magyar Nemzet hétfői számában megerősítette a lap azon értesülését, miszerint az 1980-as években a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályának "B" alosztályán dolgozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását