2024. május 18. - Erik, Alexandra

Dávid Ibolya nem látja a válságkezelést

A Bajnai-kormány legfontosabb feladata a válságkezelés, azonban nem látható, hogy emellett hathatós lépéseket tenne a gazdasági növekedés, a reformok megindítására - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön.
2009. április 23. csütörtök 22:11 - HírExtra
"Ha nem képes (a kormány) a reformokra, a növekedés erősítésére, akkor tegye lehetővé az őszi előre hozott választást, hogy a választások nyomán felálló kormány stabilabban tudja ezt a munkát végrehajtani" - mondta a politikus azután, hogy csütörtök délelőtt beszélgetést folytatott a kormányfővel.

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: konzervatív politikusként kötelességének érzi, hogy elmondja kritikáit és javaslatait, amelyek az ország érdekében állnak. Hiszen a sikeres válságkezelés minden magyar érdeke. Ezért is hívta fel a miniszterelnök figyelmét az adminisztrációs és bürokratikus terhek sokaságára, amely a magyar vállalkozások bővülésének "egyik legnyomasztóbb tényezője".

Az MDF-nek a kormányprogrammal kapcsolatos fenntartásai közül kiemelte az áfa kérdését. Úgy vélekedett: bérekben, árakban, adókban nem lehet hosszú távon szociálpolitikát érvényesíteni. Szerinte a családtámogatási rendszer is a "levegőben lóg", a családi pótlék befagyasztása a választható megoldások leggyengébbike - hangoztatta. Megítélése szerint akár az adóztatás, akár a családi pótlék limitált összeghez kötése jobban szolgálná a társadalmi igazságosságot.

Az MDF EP-választási szerepléséről közölte: minimális elvárás egy képviselői hely, jó szereplés esetén kettő. A választási eredmény sok mindenen múlik, az azonban biztos, hogy az MDF a választási lista élére két olyan személyt állított, akikkel azt akarják szimbolizálni, hogy változtatásra, szakértelemre, egyenes beszédre és megoldáskeresésre van szükség. Dávid Ibolya hozzátette: ő maga azt látja, hogy mindennek az ideje érkezett el ma Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

borbála
2009. április 23. 23:08
Ibike nyugottan beléphetne az MSZP-be!Csak vetit!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását