2024. június 2. - Kármen, Anita

Ne vezessék be a csalási gyermekfelügyeletet?

Határozottan tiltakozik a családi gyermekfelügyelet tervezett bevezetése ellen a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete és a Magyar Bölcsődék Egyesülete - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.
2009. június 12. péntek 15:40 - HírExtra
Az érdekvédők szerint a bölcsődék által kidolgozott minőségi kisgyermekellátás nem látszik biztosítottnak ebben a formában.

A közös közleményben azt írják: a családi napközi már a legrugalmasabb formája a napközbeni ellátásnak, amelyen már nem szabad további lazításokat megengedni a gyermekek harmonikus és biztonságos nevelése-gondozása érdekében.

A két érdekvédelmi szervezet arra kéri a kormányt, hogy a tervezetet sürgősen egyeztesse a szakma képviselőivel.

A kormányszóvivő csütörtökön közölte, hogy a gyermekgondozási segély (gyes) időtartamának csökkentése mellett a kormány programot dolgozott ki a gyerekvállalás ösztönzésére; ennek keretében 2012-ig, főként európai uniós forrásból 15-16 ezerrel kívánja bővíteni az óvodai, bölcsődei férőhelyek számát.

Új ellátási forma lenne a családi gyermekfelügyelet intézménye, vagyis kedvező feltételek biztosításával lehetővé tennék, hogy egy anya akár három, közelben lakó gyermekről is gondoskodhasson napközben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását